zaterdag 7 januari 2017

Kerstcadeau's

Na de drukte van de feestdagen (die tot en met woensdag duurde) heb ik vandaag eindelijk nog eens tijd voor mijn blog! Het is eventjes geleden dat ik iets postte, dit door de combinatie druk op werk/te veel te naaien/ziekte/feestdagen. Het deel 'te veel te naaien' komt doordat ik mezelf vanalles in mijn hoofd gehaald had om te naaien voor de feestdagen; mijn oudejaarskleedje, T-shirts en turnzakjes voor de neefjes en als extra een trui voor het oudste neefje, mijn metekindje. Bovendien vroeg de juf van de naailes traditiegewijs om voor tijdens ons kerstfeestje op school een eigengenaaid cadeautje mee te brengen... Uit reststoffen die je reeds liggen had. Dit werd een herbruikbare boodschappentas, waardoor ik de eerste maal met kamsnaps kon werken ! Zelf ontving ik een te schattig make-up tasje.



De trui voor het metekindje kwam er zo uit te zien, lekker stoer door de nepleren schouderstukken en duimsgaten ! Ik gebruikte het patroon Leather Sweater van La Maison Victor in maat 122 en dit was juist de maat die mijn neefje nodig had, hopelijk kan kleine broer er later ook nog van genieten :)
De stof is een paneeltje van Bambiblauw, gecombineerd met okerkleurige boordstof uit de Stoffenknop. De duimsgaten maakte ik aan de hand van deze tutorial.






















Hopelijk kan ik je in een volgende blogpost de andere cadeautjes tonen, ik vergat foto's te nemen van het T-shirt (nummer 2 is nooit afgeraakt) en turnzakjes, dus reken hiervoor nog even op de goodwill van schoonzus lief :)